2023 m. birželio 13 d., antradienis

Kaip Piktadarys: Muro Hasegawa | Oni


Oni buvo vienas iš pirmųjų mano žaistų PC video žaidimų ir yra atsakingas už meilę kiberpanko (cyberpunk) žanrui. Ten ir tada jis išpildė visus galimus lūkesčius ir norus. Įskaitant ir piktadarį, Muro Hasegawa. Jis visiškai atitinka tą filosofinę teoriją, jog kiekvienas piktadarys yra savo istorijos herojus. Pilnai tikėdamas tuo ką daro, veiksmų teisingumu ir būtinybe, Muro Hasegawa buvo nusiteikęs tikslą pasiekti bet kokiomis priemonėmis.

2032, pasaulį valdo totalitarinis rėžimas, aktyviai slepiantis žalą, padarytą gamtai, kad apsaugotų ekonominį saugumą, t.y. prioritetai. Oras – pavojingas gyvybei, vanduo – nuodingas. Žmonija glaudžiasi miestuose, kuriuose išgyvenimą palaiko atmosferą valantys centrai. Mat išorinis pasaulis – nebegyvenamas. Visur, kur jis būtų prieinamas, yra vadinamas „Laukinės Gamtos Draustiniais“, su draudimais ten įžengti. Bet koks bandymas reikštų tapimą valstybės priešu ir tai jeigu jūsų nenušautų vietoje. Norėdami atskleisti šiuos pasaulinio, visos žmonijos mąsto melus, Mai ir Muro tėvai, prof. Hasegawa ir jo žmona Jamie Hasegawa, išėjo į slaptą ekspediciją po vieną tokią zoną, kur Jamie mirė nuo užkrato. Užkrato, kuris jos kūnu skausmingai pasklido per menkutį įbrėžimą, kurį jie labai greitai išvalė ir apibintavo. Negalėdamas kitaip padėti žmonai, kaip tik stebėti siaubingas BioCrisis toksinų keliamas kančias, vyriškis ją turėjo nušauti ir to pasėkoje – sunaikinti savo vardą. Juk ne tik įlindo, kur nederėjo, bet dar ir, bent jau visuomenės akyse, įvykdė bjaurią žmogžudystę. Draskomas širdgėlos jis prisiekė, kad Jamie mirtis nenueis veltui ir, su žmonos broliu, dr. Kerr, ėmėsi Daodan Crysalis projekto, turėjusio leisti žmonijai įžengti į hiper-evoliuciją.

Projektas turėjo išspręsti gamtinę krizę iš žmonijos pusės, pakeisti juos taip, kad jie galėtų išgyventi ten, už spygliuotos tvoros ir atmosferos valymo centrų. Bėda tik ta, kad niekas nenorėjo liesti su valstybės paslaptimis susijusio projekto nė iš tolo. Tad, kai gilias kišenes pasiūlė Sindikatas, vyriškis sutiko. Deja tik, Sindikatas nebuvo motyvuotas altruizmo. Tebuvo laiko klausimas iki nuspręs savo investicijas patikrinti, paspausti ir galiausiai – atsiimti. Reido metu prof. Hasegawa žuvo, o dr. Kerr paspruko su Mai. Juos priglobė Technologinių Nusikaltimų Specialioji TarnybaTCTF Technology Crimes Task Force, tokia, tarkim, sukarinta spec. policija. Čia mergaitė tapo valstybės globotine, o vėliau ir specialiąja agente, kodiniu vardu Konoko. Be prisiminimų apie praeitį, ji buvo išsiųsta medžioti savo pačios brolio, kas ir sudaro žaidimo pagrindą.

Nėra žinoma kodėl dr. Kerr paspruko tik su Mai, nei kaip vaikinas tapo to paties Sindikato bosu. Tesklando gandai apie išžudytą konkurenciją.


Muro, turėdamas pakankamai žinių ir supratimo apie projektą, tęsė tėvo darbą, šventai tikėdamas ta vizija. Galų gale, juk jis turi įrodymų apie projekto efektyvumą: Mai ir Muro yra pirmieji simbiotai, įžengę į evoliuciją, kurią jis, dabar, padovanos ir likusiai žmonijai. Jiems tereikia nustoti slėptis už savo technologinių pasiekimų ir žengti jo keliu, link biologinių. Muro, žaidimo metu, aktyviai siekia sugadinti ar kitaip paveikti Atmosferos Valymo Centrus ir taip užpildyti miestus toksinais iš išorės. Išgyvens tik stipriausieji, tik tie su Daodan Crysalis, simbiotai, kaip jis ir Mai. Žmonija įžengs į naują erą, kur gamta pati atrinks plėšrūnus nuo aukų.

Muro Hasegawa yra piktadarys su iškreiptu altruizmo jausmu, savo istorijos herojus. Jis nuoširdžiai tikėjo, kad daro teisingą dalyką, netgi gerą. Tikrai bene mylimiausias mano archetipas. Pakankamai protingas, kad tęstu mokslininko darbus. Pakankamai gurdus, kad perimtų didžiausią nusikalstamą organizaciją ir jos resursus.

soukyan.redbubble.com

Apie Oni esu rašęs ir daugiau: Oni, arba mano pažintis su kiberpanku [1]; [2]; [3]; [4]; [5]; Dark Horse Oni Komiko apžvalga

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop