2021 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Oni, arba mano pirma pažintis su kiberpanko žanru | 4 - veikėjai

Hasegavos (Hasegawas):


Džeimė (Jamie) Kerr pamilo savo profesorių ir už jo ištekėjo. Susilaukė dviejų vaikų ir sėkmingai konvertavo savo vyrą į aktyvistą prieš Pasaulio Koalicijos Valdžią (World Coalition Government – WCG). Tačiau vieno jų mėginimo atskleisti purvinas valstybės paslaptis „Laukinės Gamtos Rezervuare“ (wilderness preserve) Džeimė įsibrėžė į koją ir žaizda tuoj pat užsikrėtė. Profesorius Hasegava negalėjo jai padėti, ar jos išgelbėti...

Apie patį profesorių mes žinome netgi mažiau, nei apie Džeimę, nepaisant to, jog šią istorija sužinome iš jo dienoraščių. Nežinome ką jis dėstė. Nežinome net jo vardo. Žinome tik, kad po Džeimės mirties jis prisiekė, jog daugiau niekas nemirs nuo tos pasaulinės, mirtinos taršos. Ir taip gimė projektas „Daodan Chrysalis“, prie kurio jis dirbo su Džeimės broliu, daktaru Kerr. Tik... toks kabliukas: projektą finansavo Sindikatas.

Kerr prieš Grfiną (Griffin):


Niekas nenorėjo liestis prie Biologinės Krizės (BioCrisis) tyrimų iš baimės, kad valdžia juos paskelbs valstybės priešais. O Sindikatas padengė sąskaitas irgi ne altruistinių jausmų vedami. Tad ne taip labai ir stebina, jog neužilgo jie išgrobė laboratoriją. Daktaras Kerr spėjo pabėgti su trijų metų Mai Hasegava, jaunėle mirusios sesers dukra. TCTF ji tapo valstybės globotine, stebima dviejų labai skirtingų tėviškų figūrų ir androido-sesers. 

Grifinas, priklausomai nuo žaidėjų pasirinkimų, gali atrodyti, kaip paskutinis šunsnukis. Jis – griežtas ir nepajudinamas. Mai, dabar žinoma kodiniu Konoko vardu, jam rūpi tik tiek, kiek ji yra naudinga, kaip super-karys, ir tai tik tol, kol Chrysalis nepadarys jos pavojinga visuomenei. 

Tuo tarpu Daktaras Kerr labiau panašus į tą mielą senelį kuris... dirbo Sindikatui ir aktyviai padėjo slėpti Konoko praeitį. Taip pat neaišku, kodėl jis pabėgo tik su Mai, kokios buvo Muro palikimo Sindikatui aplinkybės?.. 

Muro ir Mai: 


Atskirti, Hasegavų vaikai nuėjo labai skirtingais keliais. 

Po Sindikato išpuolio, Muro, būdamas pakankamai kompetentingas, perėmė savo tėvo darbą ir tęsė tyrimus. Istorijos pabaigoje paaiškėja, jog Muro yra įsitikinęs, kad pasiekė būtent tai, ko ir norėjo jų tėvas. Muro tampa to pamišusio mokslininko, piktadario genijaus prototipu: jis nugriaus technologinius barjerus, kurie skiria žmoniją nuo užterštos, mirtinos aplinkos ir privers visus priimti Daodan Chrysalis, taip įstumdamas žmoniją į sekantį evoliucijos žingsnį. 

Tuo tarpu Mai, užaugusi, kaip Konoko, apie savo gyvenimą, tėvus, brolį ir, kad toks iš vis egzistuoja, nieko nežinojo. Nuo mažens ugdoma būti pareigūne ji buvo pasiųsta suardyti Sindikato planų ir, jai pačiai to nežinant, gal būt netgi pašalinti Sindikato lyderį, savo brolį, Muro. Pasirinkimų ji neturėjo, kiekvienas jos žingsnis buvo stebimas, o gyvenimas – Grifino laikomas ant labai trumpo pavadžio. Tad nors ir neaišku kokiomis aplinkybėmis prieš valdžią veikiančio mokslininko sūnus tapo monolitinio Sindikato bosu, sunku pasakyti, kuriam iš vaikų visgi pasisekė mažiau. 

Šinatama - Gyvenimą Simuliuojanti Lėlė (Shinatama - SLD): 


Mai stebėjimas buvo patikėtas SLD. Gyvenimą simuliuojančiai lėlei vardu Šinatama. SLD yra laboratorijoje auginami (taip, auginami) androidai. Be tolesnio senėjimo ar brendimo procesų, šios lėlės pilnai imituoja gyvus asmenis, nors yra panašesnės į robotus, nei į žmones. Jų asmenybės dažniausiai yra kitų, specifinių asmenų kopijos. 

Šinatamos asmenybė yra Mai. SLD darbas - stebėti Mai veiksmus per merginos akis, vesti ja tinkamais keliais, informuoti vyresniuosius, bei stebėti simbiotės Daodan Chrystalis transformacijos raidą. Tačiau Šinatama, nors ir turėdama aiškius nurodymus, pernelyg tiksliai imitavo nesugadintą merginos asmenybę, tą dalį, kuri nebuvo sumalta žiaurumo ir korupcijos mėsmalėje. Vedina taurių jausmų ji klastojo Mai duomenis, taip suteikdama merginai šansą išgyventi. 

Kiti: 

Nemažai dar ten tų veikėjų. Dauguma geriausiai parašytų, tokių, kurie turi ką pasakyti, turi istoriją, yra Muro piktadariai. Bet, mano supratimu, būtent šie apibrėžia Oni istoriją. Hasegavos ją pradeda. Kerr ir Grifinas atspindi dvi labai skirtingas moralinio kompaso kryptis. Vaikai, Muro ir Mai, atskirti taip labai nutolo vienas nuo kito, nuo bendro gyvenimo tikslo ir tėvų išgrįsto tako jog, kai pagaliau vėl susitiko, sukėlė pasaulinį kataklizmą. Ir Šinatama, atspindinti visa tai, kas pakeliui buvo prarasta, kovos kainą.

>>> tęsinys: 5  a p i b e n d r i n i m a s 
>> dėl į įrašus įdėtos dūšios, pirmieji šiuos įrašus, be jokio laukimo, tada, kai tiek jie yra parašomi, perskaityti gaus patronai.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop