2021 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Dracember | Gruodis su Drakula | bet, kodėl?...

via GIPHY


Taip, taip, suprantu, žinau. Bet jūs irgi žinot. Žinot, ant kiek labai aš mėgstu visokias istorijas apie Drakulą. Gal net žinot, kaip daug metų labai nemėgau savo gimtadienio. Ir Kalėdų. Bet štai ėmiau ir radau, kaip visa tai sau pataisyti.

Remiantis Rumunijos wikipedia, Vladas "Smeigikas" Drakula mirė Gruodžio 14 dieną. Taip jau gaunasi, jog Gruodžio 14 diena yra mano gimtadienis. O, kad jau turime bent tris galimas Vlado mirties versijas, bei kelias "žinomas" jo kapavietes... Renkuosi manyti, jog ta "mirties" data buvo Vlado toks, tarkime, vampyriškiesnis pasišalinimas iš kovos ir gyvųjų lauko, nusimetant šarvus ir apsigaubiant juoda skraiste.

Apie tą Gruodžio 14-osios faktą sužinojau tik šiemet. Taip, žinau, gėda man. Bet, kaip ir jo mirties nestabili data, taip ir jo gimimo data nėra itin aiški, tad jau seniai švenčiu Kalėdas, pats sau, nors ir su šeima, kaip Vlado Drakulos gimtadienį. Jei pagalvosit, tai labai tinka...



To pasėkoj, kaip ir pusė šio mėnesio švenčių, abi nemėgstamiausios, susisiejo su Drakula. O, kad jau angliškai Gruodis yra - December, vienintelis mėnesis, kuris prasideda D raide, nusprendžiau, jog nėr čia ko švęsti pora dienų. Kodėl neskyrus viso mėnesio vien Drakulai?...

Tad nuo šiol skelbiu Gruodį - Dracember'iu (draksemberis). Žiūrėsiu filmus, žaisiu žaidimus, skaitysiu knygas, ir jus kviečiu prisijungti.

P.S.: Stengsiuosi kas dien IG patalpinti po "taro of the day" - dienos Taro kortą.
Asmeninis | Knyginis

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop