2021 m. balandžio 25 d., sekmadienis

video žaidimai | Dracula 2: The Last Sanctuary

Perėjau antrą point-and-click Drakulos nuotykių žaidimų serijos dalį - "Dracula 2: The Last Sanctuary". Šis žaidimas yra tiesiogis Dracula: Resurrection tęsinys ir čia vėl gaunate žaisti Harkeriu, kovojančiu prieš Drakulos tamsos galias. Mechanikos ir grafikos išliko tos pačios, tik prisidėjo vienas nedidelis naujas veiksmas - bėgimas arba kova. Tais atvejais, kai Harkeris susiduria su pavojumi, ant ekrano atsiranda šiurpi raudona krovimo juosta. Bet, nebijokit, žaidimas nuolatos pats save saugo, tai net jei nespėsite laiku apsisukti, užsitaisyti pamiršto ginklo, ar dar ten kažko padaryti - pradėti nuo toli nereikės.

Žaidimas prasideda ten, kur baigėsi pirmasis. Harkeris parsigabeno Miną namo, į Londoną, po to neįtikėtino pabėgimo iš Drakulos pilies. Bet bėdos - toli gražu nesibaigė. Mina tebėra įtakojama Drakulos ir išpuoliai prieš jos psichiką kas dien vis stiprėja. Ieškodamas kokių nors atsakymų Harkeris ryžtasi aplankyti Drakulos senuosius namus, bene kaimynystėje, Londone. Vietoje to randa mirtiną pavojų... Bet mūsų drąsusis, nors ir mirtingas, herojus vis tiek randa, kaip užlipti Drakulai ant kulnų, šiam, panašu, leidžiant šaknis į Harkerio gimtąją žemę. 

Šis žaidimas buvo šiek tiek rimtesnis, nei anas, ar bent jau taip pasirodė. Daug daugiau mirčių, daug pavojų, įtampos kupini momentai. Vietomis net dorai mėginta imituoti siaubo žanrą su stebuklų-šalies baisiausiomis interpretacijomis ir netgi lovecraftišku vaibu. Deja, visa tai žaidimo tikrai nepagerino. Tiesą pasakius, jei ne mano paties išsigalvoti juokeliai*, įtariu jog man nė nebūtų patikę taip labai, kaip savo blogumu patiko tas pirmas (sakau tai pusiau juokaudamas ir nenorėdamas nieko įžeisti, manau visi suprantame, jog žaidimas tėra senas ir savo laikais turbūt buvo visai neblogas, bet paslaugų visi tie perdarinėjimai ir paprastinimai jam tikrai nepadarė).

Kaip ir su praeitu žaidimu, šiam irgi nerasite jokio doro perėjimo gido, bet esamais galima šiek tiek pasilengvinti kelią, nes išimtas turinys - vientisesnis, tai tiesiog reikia praleisti žingsnius ir jau matai, ko nepadarei ir kodėl negali progresuoti tolyn. Bet visas tas žaidimo apkarpymas yra tikrai labai nenormaliai bjaurus. Išimti net gabalėliai istorijos, laiškai, užrašai, sunkiau suprasti rodomų veikėjų veiksmus, logiką. Ką jau kalbėti apie galvosūkių trūkumą. Na, ką padarysi...

Verdiktas:
Taip, Drakula vis dar Smeigikas. 3 iš 5, norėčiau dar kartą nebežaisti.

*Harkeris atsibunda surištas, Drakulos lovoje. Koks dėmesingas tas mūsų Tamsos Princas!

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop