2021 m. balandžio 16 d., penktadienis

žaidimai | Dracula: Resurrection

Prieš porą dienų mano poreikis gauti daugiau Drakulos turinio galutinai suėdė paskutinius bendrojo suvokimo likučius ir įtraukė atgal į tą seną liūną pavadinimu Dracula - grafinių nuotykinių žaidimų serija. Pradedant pačiu pirmu žaidimu, pavadinimu "Dracula: Resurrection".

Point-and-click (nurodyk ir paspausk?) tipo nuotykinis galvosūkių žaidimas, taisytas, perdarytas ir tiek supaprastintas, kad bet koks dabar jūsų rastas perėjimo gidas jau bus bevertis. Gal tik bendram suvokimui, bet ne pilnai pagalbai, palaikymui už rankytės, kai niekaip nerandi, kur praeiti, nes atsimeni, kad buvo taip, o dabar gi jau visai nebe taip. Kai kurių galvosūkių ar žingsnių - visai nėra. Kitur jau kitokie žingsniai veda prie senų gerų sprendimų.


Pati žaidimo istorija pradedama labai chaotiškai. Mina - pagrobta, o jūs "senąjame krašte" bandote nusigauti į Drakulos pilį. Jums į pagalbą ateis (t.y. jūs eisit pas juos) smuklininė ir senukas prie stalo šalia durų. Informacijos ar netgi sprendimų tikrai nepritrūksit. Patys žinoma žaidžiate Harkeriu. Renkat daiktus, pešatės su Drakulos pakalikais ir teisinat savo gerą "žinau, kad niekam nepavyko ir niekas gyvas negrįžo, bet man tai jau tikrai pavyks" herojaus vardą.

Taip labai savotiškai šis žaidimas man buvo be galo smagus vėl prisiminti, nors vietomis erzino, vietomis buvo baisus, kitose vietose labai supo. Turėkit omeny, jei jus video žaidimuose - užsupa, tai čia nedarykit staigių judesių tose ilguose, pixeliuotuose ir tuo pačiu išskydusiuose koridoriuose, kuriuos praeiti reikia penkių paspaudimų ir kuriuose nėra nei į ką pažiūrėti, nei ką rasti, nei ko prisidėti prie istorijos. Manau didžiausią žaidimo laiką taip ir užima tas ėjimas iki objektų.

Bet, žinot ką pasakysiu? Man tikrai patiko. Toks absoliučiai baisus, kad net fainas. Kaip pigi, banali novelė iš turgaus, bet su Drakula.

Verdiktas:
Taip, Drakula čia yra Vladas Smeigikas; Tikrai žaisčiau ir vėl, nieko nesigailiu!



Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop