2022 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Dracember | Fauna ir Flora, kaip Drakula - Papūga Drakula ir Orchidėja

Gamtoje irgi yra Drakulų. Vieni buvo ir išnyko, kitiems gi yra kilusi egzistencinė grėsmė, na o treti laimingi sau plėtojasi. Papasakoti noriu apie du savo mylimiausius:


Pesquet's papūga yra geriau atpažįstama, kaip Papūga Drakula, ir jūs turbūt puikiai matote kodėl. Ši papūga yra vienintelė savo genties atstovė, gyvena tik kalnuotoje Naujosios Ginėjos atogrąžų miško dalyje ir, nepaisant vardo, ar to kito - Vulturine Parrot - maitinasi tik viena kita rūšimi figų, viena kita gėle ir nektaru.

Papūga Drakula yra pilkai juoda, su nuostabiai raudona krūtine ir pilvu. Sąlyginai nedidelė galva - plika, padengta juoda oda. Didelis snapas - ilgas ir lenktas. Suaugę patinai už akies dar turi po raudoną tašką, taip tik dar labiau įsitvirtindami į būtent šio vampyro vardą.

Deja, dėl vertingų plunksnų šias papūgas jau įrašė į raudonąją knygą.

Orchidėja Drakula yra visa šių augalų gentis, su labai ilgu sąrašu pavadinimų. Na o Drakula jas užvadino dėl kraujo raudonumo spalvos, kuria pasidabino kai kurios šio geno gėlės, bei keistų, ilgų taurėlapių. Šiurpo turbūt prideda ir labai dažnai tarp jų pastebimas žiedo raštas, kuris labai primena primatų veidus.

Mano mylimiausia yra Dracula Vampira:



Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop