2022 m. gruodžio 6 d., antradienis

Dracember | paukščių (Drakulos) stebėjimas, Drakula kituose video žaidimuose

Labai mėgstu atrast Drakulą ten, kur jo visiškai nesitikėjau. Būna, kas nors pamini dainoje, ar knygoje, filme ar seriale. Bet smagiausia yra rasti jį paminėtą kituose žaidimuose. Gal dėl to, kad žaidimai ir šiaip skatina tyrinėjimą...

Turiu nedidelį sąrašiuką žaidimų, kuriuose Drakula buvo arba paminėtas, arba netgi buvo jo dalimi ir noriu tuo pasidalinti su jumis. Tamsos princas, panašu, ketina gyventi per amžius, kaip ir pridera:

Assassin's Creed: Revelations - Šiame žaidime Ezio Auditore atvyksta į Konstantinopolį, kur viliasi rasti daugiau informacijos ir atsakymų. Viename iš šalutinių kvestų, pavadinimu "The Impaler's Tomb" - Smeigiko Kapas - jis randa, panašu, vampyro skeletą ir "Vlad Tepes' Sword" - Vlado Smeigiko kardą. Kiličo dizaino ginklas mažina priešininkų moralę, kaip ir pridera, bei turi unikalius užbaigimo smūgių judesius.


Saints Row: Gat out of Hell - Kinzė ir Gatas patenka į pragarą. Norėdami jį ne tik išgyventi, bet gal būt ir iš jo pasprukti, jie turi rasti sąjungininkų ir gauti jų suteikiamų galių. Vienas iš tokių sąjungininkų yra Vladas Smeigikas, kurį pragare kankina siaubingomis dainomis. 


Vampyr - Gydytojas Džonatas Reidas grįžta į Londoną, kur tenka kovoti tarp Hipokrato priesaikos ir vampyriškų troškimų, kuriuos kursto nauja, antgamtinė įžvalga. Juk, ar tikrai būtina gelbėti tą, kuris bet kuriuo atveju - garantuotai mirs? Ką jau bekalbėti apie žudikus ir kitus siaubūnus žmonių veidais. Žaidime galima rasti Bram Stoker knygą "Drakula", kurią autorius dedikavo vienai iš Džonatono sutinkamų moterų.


Assassin's Creed: Syndicate - Antrosios industrinės revoliucijos metu, dvyniai Džeikobas ir Evė Frajai apsiima atsiimti miestą iš niekšingų Templierių nagų. Negaliu nepaminėti, kad šiame žaidime šių dviejų veiksmų bazė, saugi vieta, kur grįžta pailsėti ir priima sąjungininkus yra nuolat judantis traukinys. Abu veikėjai taip pat gauna ir kostiumus, paremtus Bram Stoker'io "Drakulos" istorija. Bloofer Lady Evei ir Maximum Dracula Džeikobui.




Cyberpunk 2077 - Ne tokia ir tolima ateitis, pasaulis tiesiog smenga žemyn. Gyvenimą valdo korporacijos, gatves - gaujos. Bet nepaisant viso to, tai yra pragaras, kurį visi nori patirti. Ir tam nėra geresnės vietos, kaip Nakties Miestas. Viename iš naktinių klubų - barų, o gal net ir ne viename, kabo plakatas su kvietimu pažaisti naują veiksmo žaidimą - Turbo Dracula, kur grafas Drakula vėl prisikėlė, šį kartą - chromuotame kūne.


V Rising - išgyvenimo žaidimas, kuriame esate vampyras. Atsibudote nusilpęs, tamsoje, su paviršiuje knibždančiais priešais ir pasauliu, kuris galėtų būti jūsų... Grubiai imant, kaip Stardew Valley, bet gotikinių vampyrų stiliumi, nerealiai geras žaidimas. Ir jam yra DLC su Drakulos daiktais, ginkluote, dalimi šarvų, nuostabiu namų dekoru.


Saints Row: Boss Factory - ne žaidimas, ir galimai netgi ne vien šioje dalyje esantis dalykas, bet... Saints Row yra ta klasikinė Drakulos iš Coppola filmo tatuiruotė.



Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop