2021 m. gruodžio 9 d., ketvirtadienis

dracember | Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) - Rudolf Martin Drakulos vaidmenyje

"Dark Prince: The True Story of Dracula" (2000) nėra istoriškai tikslus filmas, toli gražu. Tačiau vis tiek yra istorinis filmas apie Vladą Drakulą, Smeigiką, o ne, tarkime, vampyrą. Jame Drakulos vaidmenį atlieka Rudolf Martin, kuris Drakulą vaidino ir Bafėje (Buffy the Vampire Slayer). Tikrai labai neblogas pasirinkimas.

Apie Filmą: Nuo vaikystės iki mirties, Vlado gyvenimas buvo tarsi viena ilga kova, su menkomis prošvaistėmis. Prieš Osmanų Imperiją, prieš bajorus, kurie nuolat pynė tinklus ir manipuliavo Rumunijos princais, bei prieš pačią religiją, kuri, per paprastus tikinčius žmones, sugebėjo užimti tokią pat galingą padėtį, kaip ir valdovai. Kur nepasisuksi - korupcija, godumas... Princas Vladas Drakula neketina savo dienų užbaigti būdamas dar viena marionete, kažkieno kito žaidime.

Mano Nuomonė: Filmas savitai neblogas. Tikrai nėra geras, bet... Neblogas. Nebloga ir paprasta perspektyva, karvedžio su 1:10 armija, kai tenka rinktis tarp pergalės ir savo gero vardo, nevilties ar nusižeminimo. Geri aktoriai gerai atliko savo darbą vidutiniškame scenarijuje.

Pačiame filme Vladas nevirsta vampyru, tačiau visa ta jo keista mirtis, kelios jos versijos, kaip ir keli "rasti" kapai - paaiškinami kitaip. Buvo įdomu tiek, kad bent kartą tokį sąlyginai trumpą filmą pažiūrėti tikrai galima. Galimai netgi rasite jį kur nors YouTube platybėse. Tik, primenu, tai nėra istoriškai tikslus filmas.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop