2023 m. gruodžio 20 d., trečiadienis

Dracember 2023 | Filmas | Dracula: The Dark Prince (2013)


Šitą DVD turiu jau labai seniai ir visada maniau, kad nėra man ko jo judinti, gi matytas filmas. Ir tik dabar supratau, kad ne, tiesiog pavadinimas panašus. Filmo „Dracula: The Dark Prince“ (2013), su labai patraukliu Luke Roberts Drakulos vaidmenyje, dar nebuvau matęs. Na, o kada gi geresnis laikas, jei ne dabar pat?

Kai Princas Drakula išvykdavo į kovą prieš Osmanų Imperiją, šalį valdyti palikdavo savo mylimai žmonai, Elizabetai. Bet šį lemtingą kartą jis buvo išduotas. Princas grįžo namo ir rado mylimąją nužudytą. Apakintas širdgėlos ir neapykantos, prisiekė kovoti prieš Dievą, kuris neapsaugojo jo žmonos, taip, kaip kovojo už jį. Išžudė visus tuos, kuriuos laikė atsakingais ir įkalino savo riterius, kurie turėjo saugoti savo princesę.

Drakula laikėsi savo priesaikos ir net praėjus šimtmečiams ieškojo būdų, kaip stoti prieš Dievo valią. Sužinojęs apie legendinį Pirmąjį ginklą, Dievo Rūstybės įrankį, jis išsiuntė savo nuožmiausių karių būrį jį jam parnešti. Vampyrų medžiotojų būrėlio rankose šis išsprūdo prakeiktiesiems iš letenų, tad Princui jo kariai pargabeno tik vežimą šviežio kraujo. Tarp jų buvo ir viena iš sugautų medžiotojų, jauna moteris, be galo panaši į jų velionę princesę... Tai pastebėjęs Princo mirusioje širdyje įsižiebia viltis, kad mergina jį ir vėl pamils, kaip aname gyvenime. Tik, kad jaunosios moters draugai jau pakeliui jos gelbėti. Nori nenori, jiems teks susiremti...

Labai keistas ir unikalus tos senos geros Drakulos istorijos perpasakojimas. Bendros istorijos pateiktas tik skeletas, pagrindai: Drakula, prakeiktas ir nemirtingas, mirusi jo meilė ir galima jos reinkarnacija, vampyrų medžiotojai, Kainas ir Abelis. Bet visa kita... Pilis – pilna gyvybės, tiek gyvųjų, tiek ir vampyrų. Ji – paslėpta nuo žmonių akių. Medžiotojai, nors ir daug senesniais laikais, nei Bram Stoker knyga, akivaizdžiai turi sąsajų su tais veikėjais, tarsi buvo ruošta vieta ir tęsiniui. Keli vos ne Christopher Lee Drakulos aspektai. Blogiausia filmo dalis buvo absoliučiai siaubingai įterpti foniniai vaizdai, nes toli gražu ne visi jie buvo tiesiog nufilmuoti laukai. Vienoj vietoj priešais kalną stūkso krūmas, o tarp to krūmo šakelių – kalno nėra. Bet dėl aštrialiežuvio Drakulos aš dar ne tokį mėšlą pažiūrėčiau.


Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop