2022 m. liepos 25 d., pirmadienis

Istorija | Vytautas Didysis ir Drakono Ordinas


Neseniai gavau apsilankyti Trakų pilyje, kur akis užkliuvo už kampelio skirto Drakono Ordinui. Tai va, galvoju, gal verta paminėti, kad jau apie Drakulą tiek rašydavau ir dar rašysiu.

Vytautas Didysis Drakono Ordino sąjungininku tapo greičiausia tuo pat metu, kai į Ordiną buvo priimtas Jogaila, kuriam, reikėjo sutvirtinti savo valdžią. 1429 metų Rugsėjį, vos pora metų prieš Vlado III Drakulos gimimą, iš ko galima spėti, jog Vytautas, apšilęs kojas tada labiau pažengusioje Europos pusėje, nei galimai buvo mūsiškė, galėjo bent probėgomis pažinoti ir Vladą II Drakul.

Sąjungininkas - tai priesaikos nedavęs, na, sąjungininkas, kuris gal ir nėra visavertis narys, tačiau laikomas... na, sąjungininku. Nors apie tai duomenų - mažoka, bet regalijose išlikusi simbolika (dvigubas kryžius, drakonas) kalba už save. Iš to galima daryti ir dar vieną prielaidą (ir, čia jau rimtai labai, aš tik teorizuoju), kad jei jau Vytautas tas mūsų buvo pakankamo stoto, kad jo nepražiūrėtų tokios tuo metu dominuojančios Europos galios, tai gal ir "suvakarietino" mus būtent tokios draugystės?

Jei kas ką žinot geriau ar plačiau, ar jei norit tos TikTok žinomos istorikės (Chistorikės) paklausti už mane, tai aš labai mielai pasiklausyčiau ir išgirsčiau nuomones. (tą istorikę tai labai, labai rekomenduoju)

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop