2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis

[Filmas] Okja



Režisuota: Bong Joon-ho
Išleidimo data: 2017
Šalis: Pietų Korėja, Jungtinės Valstijos
Kalba: Korėjiečių, Anglų

Lucy Mirando pasiryžusi pakeisti tą piktai atrodantį kompanijos veidą. Ji ne tokia, koks buvo jos senelis, kurio metodai ir dabar atrodo abejotini. Ir, tikrai jau, ne tokia žiauri, kaip jos sesuo. Ji - kūrėja, naujovių vėjas! Ji pakeis mėsos industriją!

Prieš dešimt metų buvo sukurta super kiaulė. Ji mažiau ėda, mažiau kakoja, ir palieka mažesnį eko-pėdsaką ant pasaulio. Bet svarbiausia tai, kad jos mėsa - labai skani. Dvidešimt šešios šios kiaulės išdalintos į visus pasaulio kampelius, paprastiems žmonėms užauginti. Po dešimtmečio Mirando kompanija ištrinks laimėtoją, ir mėsos industrija bus sutrinta į dulkes šios nuostabios kiaulaitės skonio. Ar jie tas kiaules dovanojo tam, kad pareklamuotų savo ateities maistą, ar tam, kad rastų, kokiomis sąlygomis jos geriausiai auga - to klausimo niekas neklausia.

Mija ir jos senelis užaugino Okja į didžiulę ir labai draugišką kiaulaitę. Po dešimties metų jie, žinoma, laimėjo. Mija ir jos senelis jau senokai buvo nutarę paprašyti pasilikti kiaulę, vietoje prizo, bet Mirando kompanija to nenorėjo girdėti. O ir Mijos senelis per daug šios minties jiems ir nebruko, mat vietoje kiaulės jam atrodė svarbiau turėti anūkei kraitį, kad galėtų gerai ištekėti ir laimingai gyventi.

Mija, išduota ir įskaudinta, susipakuoja savo menkutį turtą šiame pasaulyje, ir pabėga iš namų į Seoulą, kur tikisi ne tik rasti Okja, bet ir ją išlaisvinti. Mergaitės laimei, ji ne vienintelė, kuri nepritaria mėsos gaminių industrijai.

Šis filmas durs visur, kur skauda. Bet laimė, jog pabaiga vis tiek, daugiau ar mažiau, laiminga, kitaip nežinau, kaip čia būtų buvę. Filmas atrodo, kaip labai geras Ghibli studijos live-action, tad visi kas mėgstat tuos nuostabius multikus - rekomenduoju, labai. O jei ir nemėgstat, tai pažiūrėkit.

5 / 5

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop