2023 m. spalio 26 d., ketvirtadienis

Kaip Piktadarys | Kar'niss (Baldur's Gate 3)



Drow, tamsieji elfai, nuvylę Lolth, savo deivę, Vorų Karalienę, neišlaikę jos testų - nubaudžiami bausme dauguma pavadintų baisesne net už mirtį. Jie paverčiami drider'iais (draideriais), kentauriškais padarais, kur torsas - savas, bet žemiau juosmens - milžiniško voro kūnas. Agoniškas procesas, sudraskantis tiek sielą, tiek kūną, sužalojantis protus ir įstumiantis nubaustuosius į gėdingą gyvenimą, taip apgailėtinai nuvylus savo deivę. Paniekinti jie išvejami iš savo visuomenės ir arba slepiasi, išgyvendami, arba ieško mirties susirėmimuose, kovose.

Draideriai paprastai išsaugo savo protus, kad ir kaip labai suniokotus proceso, kad ir kaip arti beprotybės. Ir tai tik dar labiau kursto jų kraujo troškimą, ta gėda, tas skausmas. To pasėkoje jie yra itin nuožmūs priešininkai ir mirtini medžiotojai, kuriems tapti auka nieks nenorėtų. Bet tokia tapti - lengviau, nei netapti, mat jie minta krauju, kitaip kūnas ima irti. O mirtis kovoje vis tiek būtų priimtinesnė, nei nuo bado, tad tiesiog nėra tokios susirėmimo baigties, kuri jiems vienaip ar kitaip nebūtų pergale.

Baldur's Gate 3 žaidime, Šešėliais Prakeiktoje Žemėje (Shadow-Cursed Lands) sutinkame vieną tokį, vardu Kar'niss. Istorija pas jį veda bet kuriuo atveju, mat ieškote, kaip praeiti šį kraštą nenumirę nuo prakeiksmo. Kar'niss turi išeitį. Matote, pasmerktas savo deivės Lolth, jis rado prieglobstį Absoliuto rankose. Ji šį vargšą padarą apdovanojo, davė jam Moonlantern žibintą, kad prakeiksmas jo neveiktų. Žibintas apsaugoti gali ir jus, ar tai stovint šalia draiderio, ar laikant jo žibintą savo rankose.


Kar'niss balsas gan įspūdingas ir grėsmingas, dera prie šiurpiai dailios išvaizdos. Viršutinė kūno dalis, torsas - tvirtai sudėtas, kaip ir įprasta tarp tamsiųjų elfų vyrų, kurių paskirtis gyvenime Lolth rėžime dažniausiai tėra tik būti geru kariu arba, na, vyru. Tačiau šiurpus grožis tuo ir baigiasi, kai pastebi tiesiog košmarišką jo apatinę pusę, milžinišką vorą. Čia, beje, visus nuvilsiu, draideriai paprastai neturi lytinių organų, kad nesidaugintų, dalis prakeiksmo ir taip toliau. (bet pasvajoti galima, o pasvajojus nupiešti ar aprašyti. mačiau ko ten pridirbote ir nei kiek nesigailiu)

Priklausomai nuo to, kaip žaisite, su Kar'niss yra kelios išeitys. Galite, žinoma, su juo kovoti. O jei patys esate Lolth-prisiekę drow elfai, dar galite ir išreikšti savo panieką. Taip pat galite leisti jam jus nuvesti, kur reikia. Jis jus, ir kitus, stropiai saugos savo naujosios deivės dovanotu žibintu. Arba... Arba galite jam pasakyti, kad jo deivė liepė jam atiduoti žibintą jums. Ko pasėkoje belieka labai nedaug išeičių. Viena iš jų, bene skaudžiausia yra liepti jam eiti toliau, kur ir ėjo, bet be žibinto. Čia Kar'niss pasako, jog Absoliutas PRIVALO jį apsaugoti. "Ji privalo", dar pakartoja ir nueina į tamsą. Filmuke matome, kaip jį ima gobti šešėliai. O scenai pasibaigus dar galime išgirsti jį kviečiantis savo deivės. Bet, Kar'niss vėl liko apleistas, pasmerktas dar vienos deivės, dar vienam prakeiksmui.

Žaidime sutinkami Absoliuto tamsieji elfai gan dažnai, gal net per dažnai susiduria būtent su tokiu likimu. Apleisti Lolth. Apleisti ir Absoliuto. Vien su jūsų balsu iš dar neregėtos tamsos ir nevilties. Tik, kur gi ir jūs juos nuvesite?...

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop