2021 m. rugsėjo 23 d., ketvirtadienis

įrašas | elektrėnų pramogų parkas

Elektrėnuose buvo toks nuostabus pramogų parkas, perėjęs šiokią tokią metamorfozę. Būta ten gan aukšto apžvalgos rato, poros tipų linksmųjų kalnelių, mašinėlių, arkadų, šaudyklų, sūpynių ir visokių kitų ratu besisukančių dalykų. Bet laikui bėgant tos sovietinės mašinos, kad ir kaip prižiūrimos ir mylimos, ėmė irti...

Pramogų parkas veikdavo tik vasarą. Labai aiškiai pamenu iš ten sklindantį klegesį ir per visą miestą aidintį linksmųjų kalnelių dundėsį. Tas keistas arkadas, į kurias reikėdavo mesti penkioliką kapeikų. Bei raudonus, gėlės formos ledinukus. Ai, na ir skausmą rieše, kai mašinėlėse trenkiausi į centre buvusią koloną.

Nepamenu, kuri gi vasara buvo paskutinė vasara, bet tokia atėjo. Parkas nebeatsidarė, nei su pamažintu inventoriumi, nei su vienu vieninteliu atrakcionu. Nebeatsidarė ir kitą met. Ir dar kitą. Iki tapo prieglobsčiu paaugliams, vandalams ir, žinoma, menininkams. Internete tikrai rasite daugybę fantastinių nuotraukų iš bene distopiškai atrodančio Elektrėnų pramogų parko.

Viskas atrodė palikta laikui. Iki, gal būt, tų lemtingų kelių įvykių, kai į apžvalgos ratą sumanė įsilipti keli narsuoliai, drąsuoliai, pamiršę, jog policijos komisariatas randasi vos už tų pačių medžių... Po to parką greit uždarė. Ir ėmė ardyti...

Dabar gi ten yra parkas. Liko pora pastatų, kuriuose kažkas vis dar įrenginėjama. Ten kur būta mašinėlių, dabar gi galima pasivažinėti riedlentėmis, paspirtukais, dviračiais, ant neblogai sukurptų kalnų ir kalvelių. Palikti ir abu linksmieji kalneliai, tarsi monumentai to parko gale. Visa kita dabar takai, takeliai, keistenybės, žiūronai. Didelė arena koncertams. Daug sporto įrangos. Ir bene nejauki tyla ten, kur dūzgė motorai, sukę įvairiausias mašinas.


Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop