2019 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Eddie Izzard, Wunderbar, ir aš buvau, alų midų gėriau...

Pavasarį, taip, pavasarį, berods Balandį, Lietuvą, Vilnių lankė ne kas kitas, kaip Eddie Izzard, mūsų nuostabioji stand-up komediantė, paliekanti sceną dėl politikos ir tos kovos vardan gėrovės prieš durnius.

Ilgai nesipasakosiu, nes galit nueit į YouTube ir pažiūrėt bajerių sočiai patys. Noriu tik bendrais bruožais nupasakoti, kodėl man taip labai patiko.

Pirma tai, Eddie humoras labai paprastas ir lengvai perkandamas. Pilnas lengvo pašiepimo šių dienų tendencijoms ir netgi LGBT kultūrai, kuriai tikrai, kad ir kaip visiems linkiu savigarbos, nepakenktų truputis humoro viduje, bent jau tarp mūsų, paprastų mirtingųjų.

Pradėjo ji mums pasakydama, jog yra - translytė. Ko pasėkoje čia kreipsiuosi į Eddie, kaip į ją, nors jokios lyties mums nepateikė, ar noro vieniems ar kitiems kreipiniams. Bet iš to, jog buvo su žaviu sijonu, aukštakulniais, puikiu manikiūru ir makiažu, ir to, jog tai - kasdieniai drabužiai, manau didelės klaidos nepadarysiu. Ypač kai biologinę Eddie lytį mes tikrai žinome.

Tada tęsė apie tai, kodėl Wunderbar, ir kaip šis žodis yra toks pozityvumo švyturys tokioje kalboje, kaip piktai skambanti Vokiečių. Tada pažaidė žodžiais: wunderbar, wonderbra... Ir kai mes droviai sužiurome į jos rimtą biustą, mus visus prigavo: "žinau, ką galvojate... Galvojate (čia Eddie ėmė kelti ranką link krūtinės) IŠ KUR GI AŠ GAVAU ŠĮ PUIKŲ PAKABUKĄ?! (ir griebė ant kaklo kabojusį pakabuką) O gi pakabukų parduotuvėje! Taip. O papus - Ikea! Man tereikėjo 32 metų jiems surinkti!"

Salė numirė. Ir tai tik pirmos trys minutės.

Eddie daug kalbėjo ir juokavo apie politiką, pasakojo apie savo išgyvenimus, maratonus, apie tai, kaip gražiai keičiasi pasaulis, ir kaip smagu, kad štai, mes, Lietuviai, puikiai jį suprantame ir juokiamės. O juoktis buvo labai daug ko, bet čia jau nieko daugiau nepasakosiu, nes tikiuosi, jog ir jūs gausit pamatyti Eddie Izzard, bent jau kokiame nors įraše.

Palieku jums vieną savo mylimiausių juokų iš YouTube:


Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop