2020 m. birželio 6 d., šeštadienis

Kodėl Black Lives Matter o ne All Lives Matter??

Kai aktyviai vengiame klausytis - smurtas tampa vienintele kalba, kurią girdime.

Tai yra nesiklausymo pasekmė. Kai žiūrit į "Black Lives Matter" - jei kyla mintos "o kodėl ne "all lives matter?" - nesiklausote. Jokios gyvybės nėra svarbios tol, kol visos gyvybės nėra svarbios. Žinoma tad, kad visos jos svarbios. Bet šiuo metu pavojus gresia ne visoms. Kai dega pastatas, juk neprašome vandens pilti ant visų namų, nes visi gi svarbūs, ar ne?

Kai negirdime žmonių, kai "nematome spalvų" - esame kurti jų prašymams pažiūrėti į tai, kas vyksta. Pats paprasčiausias pavyzdys kurį net Lietuvoj rasit - vyrukas, žinoma, kad baltas, išprievartavo, gal net ir sumušė moterį ir yra paleidžiamas, arba nubaudžiamas mažiausia įmanoma bausme, nes "nu negadinsim gi jaunuoliui gyvenimo, dėl 20 minučių prasto veiksmo". Kai Amerikos mokyklose su koviniu ginklu klasiokas iššaudo kitus - jis gi "nesveikas vaikas". Šis vyriškis, George Floyd, buvo nužudytas dėl įtarimų jog parduotuvėje bandė atsiskaityti padirbta 20 dolerių kupiūra. Kas, vėliau paaiškėjo, buvo kuo paprasčiausias tikras pinigas. Ant jo kaklo ir nugaros sėdėjo trys policijos pareigūnai ir jam meldžiant oro, šaukiant, jog negali kvėpuoti, jie ten liko apie devynias minutes iki jis nustojo kvėpuoti ir mirė.

Tad dabar atverkime ausis, širdis ir svarbiausia - protus. Suraskime empatiją. Prisiminkime, kaip mus pačius, už tai, kad esam Lietuviai - engė ir nemylėjo. Padarykime viską, kad rastumėme kelią į jų batus, jų pėdsakus. Ir klausykimės. Nes tik girdėdami tai, kas mums sakoma, išvengsime antro tokio reiškinio.

Didžiuojuosi savo draugais Vokietijoje, būkite saugūs proteste, nepamirškite, kad virusas ir pandemija - vis dar realios grėsmės. Bet, žinokite, jog bent mintimis aš tikrai su jumis. Šaukite už tuos, kurie šaukti nebegali.

O tiems, kuriems labai baisu, kad siaubiamos parduotuvės - pasidomėkite giliau, kas tai pradeda, kas tai inicijuoja, o tada pagalvokite, ar tikrai parduotuvė svarbiau, nei sistematiška žmonių medžioklė, jų gyvybės. Tai juk tėvai, mamos, dukros, sūnūs. Tai juk žmonės. Taikūs protestai galimi tik ten, kur tu esi vertas daugiau, nei 20 nelemtų dolerių.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop