2020 m. sausio 14 d., antradienis

man tiesiog labai patinka Detroit: Become Human

Žodžiu, pradėjau Detroit: Become Human trečią kartą. O kadangi ir šiaip esu gan obsesyvus žmogus (nežinau ar tai tikras žodis, tingiu googlint, tai žo: obsessive), tai pradėjau žiūrėt Dechart Games, kur savo žaidimo progresą transliuoja nes kas kitas kaip Bryan Dechart - vyriškis suvaidinęs Connor; bei jo žmona, Amelia Rose Dechart, žaidime vaidinusi Blue Haired Traci ir keletą kitų to paties veido androidų. DeviantArt skersai išilgai pernaršiau, radau krūvas nuostabių piešinių ir labai gerų komiksų. Ir jau net pažiūrėjau True Blood 7 sezono 4 seriją, nes ten Dechart suvadino 30s sceną, kurioje buvo Dave, iš kurio kaklo už pinigus gėrė viena iš Eriko vampyrių-dukrų.

Tai va, kaip gal jau supratot, Connor'o istorija man patinka labiausia. Turbūt dėl Hank ir interakcijų su tuo keistu, ekscentrišku, tamsų skausmą slepiančiu detektyvu-leitenantu. Galima jį šiek tiek ir paerzinti, atsakyti ironiškai, pajuokauti, ar pripažinti savo, kaip mašinos, baimes, kurias atskleisti šiaip jau yra pavojinga. Nes mašinos juk nieko nejaučia. O tos, kurios jaučia - dabar gatvėse rengia demonstracijas, reikalaudami lygių teisių. Bet, kalbant nuoširdžiai, Hank tampa patikimu draugu.

Androidų jis šiaip jau nekentė. O Connor'o nuolatinis pabrėžimas, jog jis tėra mašina, sukurta misijos įvykdymui - tikrai reikalo negerino. Juoba, kad "pabudę" androidai prisikasė ir iki paties Hank, kuris su laiku ima abejoti ar stovi toje istorijos pusėje. Ar tik jie abu nekovoja prieš gyvus asmenis, norinčius būti laisvais?...

Žodžiu, jiems abiems tenka padirbėti, kad evoliucionuotų ir pasiektų nušvitimus. Bet čia aš ne apie tai. Čia aš šiaip kalbėt noriu, nu nes man ten labai daug patinka.

Viena iš mano mylimiausių scenų yra, kai Connor atvyksta ieškoti Hank į jo namus ir randa jį atsijungusi nuo alkoholio. Berods išsigandęs, kad jį kažkas užpuolė, Connor išmuša langą ir įšoka vidun, kur jį tuoj pat pasitinka Hank milžiniškas senbernaras, gražuolis Sumo. Jei žinote jo vardą, tai jis bus draugiškas ir laimingas nauja kompanija.

Hank, iki išblaivomas, gerokai priešinasi. Tiek, kiek priešinasi miego norintis vaikas, kuris išmoko keiksmažodžių. Sykį net sušunka: SUMO, PULK! Bet Sumo ten tik laimingas paloja, į ką Hank laimingai atsako "geras šuo", nu nes rimtai, geras šuo, tai kas, kad nepuolė, bet va gi, loja, mažulis!

Prablaivytas Hank paprašo drabužių ir leidžia juos išrinkti Connor. Kad ir ką pasirinksit, Connor veide pasirodo maža šypsenėlė, tokia "oi, kaip gerai aš čia išrinkau, pačius geriausius rūbus", nors ten jie visi absoliučiai baisūs. Hank, beje, važiuoti dirbti per labiausiai nenori. Tad čia Connor gali jį paerzinti ir pasakyti, kad na, vis tiek byla neįdomi, tik vyrukas nužudytas sekso klube, kas nors kitas ištirs...

Klube nuomojami traci androidai. Traci androidai ir yra tie, skirti žmonėms. Ko pasėkoje, Connor, supratęs jog gali išgauti informacijos per jų įrašytą vaizdą, gauna eiti paprašyti Hank vieną jų išnuomoti. Į ką Hank atsako "mes turim svarbesnių dalykų". Mes. Ką tokio, tavo supratimu, Connor čia JUMS abiems siūlė, Hank, a?

Nors nuo šios vietos jums duodamas laiko limitas, galite surizikuoti skirti 30 sekundžių ir pastovėti vietoje, ko pasėkoje traci modelis vėl grįš prie Hank, mėgindama dirbti savo darbą. Hank, šiek tiek nusigandęs, atsiprašo androidės ir paaiškina, jog jis čia su Connor... Na, ne TAIP su Connor, bet... Jie dirba.

Su laiku darosi aišku, kad Hank į Connor žiūri, kaip į sūnų. Nors jis tėra pakeičiama mašina, Hank pergyvena, jei jis miršta ar yra sužeidžiamas, bei stengiasi neleisti jo į bereikalingą pavojų. Tai aš dabar galvoju, jei gerai baigėt žaidimą ir visi androidai dabar ieškosi sau namų, ar Hank pakviečia Connor gyventi kartu? Sumo iš laimės turėdamas nenuilstantį androidą, kuris visą dieną galėtų jam mėtyt kamuoliuką ar lakstyt su juo parke - turbūt sprogtų. O ir Hank nebereikėtų skandintis bandant pabėgti nuo prisiminimų apie savo žuvusį sūnų. Turėtų kitą užpildyti tuštumai. Abu galėtų dirbti kokiam nors policijos sektoriuje, kur būtų užtikrinamos ir ginamos androidų teisės ir pan.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop