2019 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Gera Energija | Atvirutės iš Mianmaro ir Shan popieriaus skirtukas


Myanmar gavau šį nuostabų Shan popieriaus skirtuką su atviruku iš nuostabiosios Vandenio. Ir žinoma iš kart baisiai sudomino kas gi yra tas Shan popierius apskritai. Tai va, pagooglinau ir ką radau:

Shan popierius plačiai naudojamas daryti įvairioms grožybėms. O pats popierius daromas iš šilkmedžio, krūmo plačiai paplitusio kalnuotame Myanmar regione.

Pats popieriaus gaminimo procesas - gan ilgas. Pirmiausia šilkmedžio atplaišos pamirkomos vandenyje. Tada, ant ugnies kūrenamos medžiu, klijuojamos su moliu arba medžio pelenais, kas užtrunka apie penkias valandas.

Toks popieriaus gniutulas perkeliamas į medinį indą ir kelias minutes mušamas mediniais vėzdais. Tada vienodai paskirstomas ant rėmo, uždengto labai plonu, aliejuotu audeklu ir visas panarinamas į vandenį.

Iš panarintos masės, kuri jau ima panašėti į popierių, išminkomi visi nelygumai, oro burbuliukai ir panašiai. Ir kai ji jau lygi ir graži, yra ištraukiama ir paliekama ilgam džiūti saulėje bei gryname ore.

Kartais, papuošimų sumetimais, tarkime darant užrašų knygeles, skirtukus, kaip šis mano, skėčius ir panašiai, į masę, prieš jai išdžiūvant, įmaišoma gėlių lapelių, žolelių ir panašiai.

Gražus koks, a?

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop