2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Kairiarankiai, dešiniarankiai...

Kartais į galvą šauna kokia nors mintis, tada viską metu, ir einu ieškot informacijos, kad ta mintis pagaliau nusprogtų ir leistų dirbt. Šiandien susimąsčiau kodėl kairiarankiškumas retesnis už dešiniarankiškumą.

Po 4 perskaitytų įrašų ir tyrimų apie tai, dabar žinau, kad:
- Įmanoma, jog tai įgimtas dalykas:
Įvaikinti vaikai ne visada turėjo tą pačią dominuojančią ranką, kaip jų nauji tėvai, vadinasi, tai nebūtinai išmoktas dalykas.
- Dvyniai ne visada turi tą pačią dominuojančią ranką.
- Dominuojanti pusė atsiranda dėl darbų, kuriems reikia tik vienos veiklios rankos, kaip pvz.: drožinėjimas, rašymas, grojimas gitara. Kita ranka dirba mažiau, visai nedirba, arba veikia auto-pilotu.
- Dėl dešiniarankių kiekio didelė dalis pasaulio labiau prisitaikiusi prie jų, ko pasėkoje kairiarankiai, anot kažkokios ten knygos, miršta vidutiniškai 9 metais ankščiau nei dešiniarankiai.
- Kovoje kairiarankiai pavojingesni. Jie, kaip ir dešiniarankiai, pripratę kovoti su kitais dešiniarankiais, tuo tarpu pastarieji - nepratę kovoti su kairiarankiais.
- Įmanoma ir, kad dominuojanti ranka, tokia tampa per imitavimą. Atkartoti judesius lengviau, kai juos rodantis ir juos kartojantis dirba ta pačia ranka.

Parašykit, jei žinot dar ko nors.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop