2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

[Games] Saints Row 2


O vaikyti. I'm a fan. Saints Row gan lengvai ir greit tapo mano mėgiamiausia žaidimų serija. GTA geras, bet kažko ten trūko, o Saint'uose visa tai radau. Po kelių 3-io ir 4-o peržaidimų sumečiau, kad reik susiimt ir pabandyt tą antrą. Ankščiau nežaidžiau, nors seniai Steam turėjau, nes labai keistai ir jautriai judėjo, bet, jei gerai supratau, Volition neseniai tą pilnai sutvarkė, po ko prasirito Saints Row atgimimo banga. Labai gaila, kad jie pristatė Agents Of Mayhem, su Saints Row easter eggs (basically, ten dirba pats Johnny Gat, protagonisto bestie), o ne, tarkim Saints Row V (nes Gat out of Hell nesiskaito, per trumpas, ne!)


Pirmo nežaidžiau, bet žadu. Skaičiau priešistorę wiky, tad buvo aišku kas ir kaip: pabundi kalėjime, iš komos, kurią gavai, kai sprogo laivas. Laivą susprogdino kai kas, kuo pasitikėjai, tiesiog tapai per rimtu žaidėju, ir tavim reikėjo nusikratyti. Dabar gi metas atsiteisti. 

Šis žaidimas KUR KAS žiauresnis, nei toliau sekantys. Žmonės žudomi tiesiog brutaliai. Tai, žinoma (bent jau to faktoriaus, jog tai video žaidimas, prizmėj) pateisinama, mat Saint'us turi prikelti iš dulkių, į kurias be lyderių juos sutrynė kitos gaujos. Galų gale, juk Saint'ai tam ir buvo sukurti - kad sudorotų kitas gaujas, plėšančias gimtąjį tavo ir Johnny Gat miestą - Stilwater. 


Juokų čia vis tiek netrūksta, brutalumo nepaisant. Bet pats žaidimas, jo istorija, paliko net labai rimtą įspūdį. Priimant šonines, antrines misijas, boss gauna pakalbėti su jas duodančiais žmonėmis, kas leidžia geriau perprasti jų charakterį. Žmogus kuris nebijo darbo, saugo savo "šeimą", ir dėl bet kurio jos nario yra pasiruošęs ant kojų sukelti visus kitus, ir tiesiog sunaikinti tuos, kas drįso tą vieną įstumti į pavojų - gerbiu ir keliu kepurę. Nebijo pajuokauti, pasijuokti iš savęs, ir pats savęs per rimtai nepriima (mat artima jo chebra jį patį patraukia per dantį nebijodami, kaip kitose gaujose, gauti kulkos į dantis). Žodžiu, patiko jis man ir kituose žaidimuose, bet šitam supratau kodėl. Su tokiais ilgamečiais bendrais kaip Shaundi ir Pierce jis susipažino būtent čia, ir dėl tų naujokėlių nieko nepagailėjo.


Žaidimas ilgas ir įdomus. Šoninės misijos - geros. Vienas paskui gaunam ir kituose Saint'ų dalyse, kitos - vėliau dingo (kai kurios - veltui, geros buvo). Yra ir visokių pakeitimų, herojų gali susikurti pats, kaip tik nori (ar, kaip tik leidžia vidutiniškas pasirinkimas), gali pagerinti savo būstus mieste, išdailinti mašinas, ir gauti stiliaus statusą, kas irgi buvo gan juokinga.

Gan didelį įspūdį paliko muzikos takelis. Muzika žinoma copyrighted, tai gal dėl to ir gera, bet tikrai gerai nuteikdavo ieškant daugiau rampų pašokinėt automobiliu. 


Istorija labai gera, pilna ir dramos, ir juokų. Viskas labai maloniai įtraukdavo, vienas iš tų retų žaidimų kur net palinkęs prie ekrano lauki ar gausi dar vieną filmuką ar ne, nes kiekvienas - pasiutusiai įdomus. 

Žodžiu, Saint'ai gauna 5 iš 5, Third Row Saints 4eva.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop