2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Kabliataškio Projektas

Gal matėte, gal ir ne, bet aš, asmeniškai, vis dažniau socialiniuose tinkluose pastebiu kabliataškio tatuiruotę. Nieko apie tai rimčiau negalvojau, juk vienodų tatuiruočių tikrai netrūksta. Tik kad, na, kas tokį dalyką tatuiruotus? Kalbų mokytojai? Nepanašu, kad tai būtų kokios nors grupės fanų, grupuotės ar dar kažko ten ženklas. Ir šiaip jau, kas tas kabliataškis?

Jei teko mokytis kokios nors kitos kalbos skyrybos, tai neabejoju pritarsite, jog tai tikrai vienas sudėtingiausių skyrybos ženklų. Nei taškas, nei kablelis. Jis dedamas ten, kur autorius sakinį galėjo baigti, bet nusprendė to nepadaryti. Taip ir ši tatuiruotė reiškia pasirinkimą tęsti.

Kabliataškio Projektas (The Semicolon Project) yra nekomercinis projektas, siekiantis atkreipti visuomenės dėmesį į depresiją, nerimo sutrikimus, savęs žalojimą ir kitokio tipo psichologines ligas. Tai - tikros ligos, kurias reikia gydyti. Jos - atima gyvybes. Ir, kad jau mes tokie garsūs savižudybių skaičiumi, manau svarbu ir mums atkreipti dėmesį.

Kabliataškis yra pasirinkimas tęsti. Mes, kiekvienas, galime iš savo gyvenimo herojaus, tapti autoriumi pasirinkdami tęsti. Tęsti, net kai sunku ir nebesimato prasmės. Kartais užtenka vos vienos dienos, kad viskas pasikeistų. Kabliataškis būtent tai ir reiškia - mes galime tęsti, TU gali tęsti, eiti toliau, kovoti, išversti visas sienas ir galiausiai sulaukti aušros (juk tamsiausia ir būna prieš ją). 

Šis projektas pradėtas 2013 metų Balandžio 16d. Gal todėl ir pastebėjau tuos kabliataškius visai neseniai. 


; 2015 m Balandžio 16 d visi save žalojantys, savižudiški, depresyvūs, nerimo sutrikimą turintys, nelaimingi, sudaužytomis širdimis, praradę mylimuosius ir pan., Nusipieškite ant savo riešų kabliataškį.
  Kabliataškis simbolizuoja sakinį, kurį Autorius galėjo baigti, bet pasirinko taip nepadaryti.
  Tu esi Autorius ir Tavo Gyvenimas yra tas Sakinys.

Komentarų nėra:

Persikėliau į Wordpress

Blogspot'as yra blogas spottas, tai persikėliau į wordpress: Vakarop